Hírek
Cégünk a Dél-dunántúli Gépipari Klaszter tagja.

A Hidrot Kft. 2016. július elsejétől a Dél-dunántúli Gépipari Klaszter tagjává vált.

olvass tovább >
Hidrot AT 50-T mosóberendezés

Hidrot AT 50-T nagynyomású mosóberendezés átadása Sarkadon

olvass tovább >
Hóekék átadása a Magyar Közút részére

Társaságunk 63 db hóekét ad át a napokban a Magyar Közúnak.

olvass tovább >
Hírlevél

Dücker RSM 13

Az RSM 13 padkakasza számítógépes vezérléssel rendelkezik, ami lehetővé teszi, hogy a vezetőoszlopok, jelzőtáblák oszlopai valamint fatörzsek körül végzett kaszálás során optimálisan kihasználjuk a gépben rejlő lehetőségeket.

 


 

Műszaki jellemzők

Az RSM 13 padkakasza számítógépes vezérléssel rendelkezik, ami lehetővé teszi, hogy a vezetőoszlopok, jelzőtáblák oszlopai valamint fatörzsek körül végzett kaszálás során optimálisan kihasználjuk a gépben rejlő lehetőségeket.
A csuklópontok egyedülálló kinematikai elrendezése és a kaszafej különlegesen kialakított megfogása eredményeként jelentős mélységben végezhetünk kaszálási munkát a szalagkorlát alatt átnyúlva is.
A kaszafejet egy paralelogramma-szerkezetű gém fordítja előre és tartja munkahelyzetben. A kezelő a messze előre kifordított kaszafejre igen jól rálát. Az oldalra eltolhatóság a kaszálóegység pontos beállításában segít még akkor is, ha szűk helyen, a korláthoz közel haladva kell kaszálni.
A kaszafej késtengelye vagy támolygótárcsás, vagy pedig lengőkéses rendszerű. Mindkét rendszer a vágóelemek és a biztonsági burkolóelemek optimális elhelyezése következtében nagyfokú és tanúsított biztonságot nyújt kőkirepülés ellen. Az utóbbi kialakítás szintén rendelkezik a megfelelő minősítéssel –tehát munkabiztonsági szempontból éppúgy megfelelő, mint a támolygótárcsás rendszer- termelékenysége azonban a széles lengőkéseknek köszönhetően jóval nagyobb.
A meghajtás történhet kardántengelyről, vagy a hordozó jármű teljesítményhidraulikájáról. A kezelőpult automatizált nyomógombjai nagymértékben megkönnyítik a gép kezelését. Így pl. a kaszafej szállítási helyzetből munkahelyzetbe ill. vissza egyetlen gombnyomásra kerül.
Valamennyi kezelőfunkció automatikus, de természetesen kézzel mindenkor felülvezérelhető. A kaszafej talajnyomása, tehermentesítése fokozatmentesen szabályozható.
A padka rézsűszögéhez a kaszafej automatikusan igazodik. A másik oldali munkavégzéshez szükséges átszerelés rövid idő alatt elvégezhető.
Az oldalra eltolhatóságnak és a gémszerkezet különleges alakjának köszönhetően a vezetőoszlopokon túl második fogásban is végezhető kaszálás.

 Műszaki adatok:

Munkaszélessége:  1300 mm
Kaszafej magassága: 300 mm
Vágási magasság: 40-60 mm
Kaszafej billenési szöge:  +- 30°
Vágási elv:  lengőkéses
Késtengely fordulatszáma: 3500 min 1
Oldalra eltolhatóság:: 1600 mm
Munkahelyzet: jobb-közép-bal
Szállítási szélesség: 2400 mm
Szállítási hosszúság: 1380 mm
Szükséges hajtóteljesítmény: 35 kW
Kaszálási sebesség: 8 km/h-ig
Villamos rendszer: 12 V
Tömeg: 950 kg
Maximális kaszálási távolság, előre: 3200 mm
Maximális kaszálási távolság, oldalra: 3600 mm

 

vissza