Hírek
Cégünk a Dél-dunántúli Gépipari Klaszter tagja.

A Hidrot Kft. 2016. július elsejétől a Dél-dunántúli Gépipari Klaszter tagjává vált.

olvass tovább >
Hidrot AT 50-T mosóberendezés

Hidrot AT 50-T nagynyomású mosóberendezés átadása Sarkadon

olvass tovább >
Hóekék átadása a Magyar Közút részére

Társaságunk 63 db hóekét ad át a napokban a Magyar Közúnak.

olvass tovább >
Hírlevél

UK 8000

 

 „HUGO” - Mocsárjáró kotrógép

 

 

 

Megbízható, erőteljes technika

A kotrógép motorja az elosztóhajtóművön keresztül hajtja a négy munkaszivattyút, melyek az egyes lábakhoz rendelt négy szendvics-kialakítású vezérlőblokk olajellátását végzik a munkafunkciók egymástól való feltétlen függetlenségének biztosítása érdekében. A blokkokon belül az elemek sorrendje olyan, hogy biztosítsa a lábmozgatás feltétlen prioritását. A gémszerkezet munkahengerei fix kétoldali véghelyzetcsillapítással rendelkeznek, dugattyúterükhöz zuhanásgátló szelep csatlakozik. A lábmozgató munkahengerek ezen felül a keménykrómozás alatt indukciósan edzett szárral bírnak.

Dinamikus kezelhetőség

A gémmozgatás két joystick segítségével vezérelhető, hogy a gépkezelőnek a lehető legkevesebb fáradságot jelentse. A gémszer-kezetet egy villamos szelep segítségével bármely állásban blokkolni lehet, hogy helyváltoztatáskor a joystick-ok véletlen meg-lökése ne okozhasson balesetet. A lábmoz-gatás robusztus kettős kezelőelemei lehetővé teszik a lábak egymással szinkronban történő mozgatását is. A csavarhajtás elővezérlő elemei tetszőleges kitérítés mellett rögzíthetők súrlódófék segítségével, ezzel a munkagép haladása ill. kormányzása arányosan szabályozható. A kerékhajtás elővezérlő eleme egyetlen kettős működésű lábpedál, mely egyidejűleg vezérli mind a négy kerékhajtást előre ill. hátra szintén arányosan. A gém végén elhelyezhető munkaeszköz (pl. kosaras kasza) hajtását kapcsoló indítja.

Komfort, kényelem a gépkezelő számára

A hangszigetelt vezetőfülkéből jó rálátás nyílik a munkaterületre és körkörösen az egész munkagépre. Kialakítása és a beépített légkondicionáló berendezés biztosítja az egészséges és pontos munkavégzés feltételeit, valamint a gépkezelő kényelmét.

Széleskörű alkalmazhatóság

A HIDROT UK 8000 mocsárjáró kotrógép elsősorban sekélyvizes, iszapos, mocsaras területen folytatott munkák elvégzésére készült (kotrás, vízinövényzet és iszap eltávolítása), kialakítása azonban alkalmassá teszi mind mélyvízben, mind pedig a vizek parti sávjában a szárazföldön történő munkavégzésre (töltés-építés, bontás) is. A nagyszilárdságú acélból készült hosszú gémszerkezettel - mely jobbra és balra egyaránt 110°-kal elfordítható - egy beállásban széles terület érhető el. Munkaeszköze lehet iszapoló-, markoló-, mélyásókanál, vagy kosaras kasza.

Mocsaras területen - kétéltű

Szilárd és iszapos talajon a kotrógép a teknőshöz hasonlóan tudja helyét változtatni lábai segítségével. Az úszótesten elől és hátul 2-2, minden irányba hidraulikus úton akár egymástól függetlenül, akár szinkronban mozgatható támasztóláb helyezkedik el, melyek végén egy beálló, acéllemezből készült nagyméretű kerék-pár található. Ezek iszapos talajon letalpalva is biztosítják a megfelelő felfekvő felületet. A kerekek helyére lábhosszabbítókat is fel lehet szerelni, melyek mélyvízi kotró munkálatok esetén is biztosítják a megfelelő letalpalást 4m-es vízmélységig.

Töltésen, úton - gépjármű

Páronként egy kerék hidrosztatikus hajtással rendelkezik, ami lehetővé teszi, hogy a kotrógép szilárd talajon önerőből haladjon. Ehhez a támasztólábakat a hossztengely irányába kell állítani, és az úszótestet azok segítségével fel kell emelni. Az előre-hátra haladás lábpedál segítségével arányosan vezérelhető.

Nyílt vízen – hajó

Megfelelő vízmélység esetén a kotrógép hajó módjára, csavarhajtással képes a munkahelyét megközelíteni. A csavarhajtóművek, melyek úszótest két oldalán helyezkednek el és hidraulikus úton kiemelhetők, lehetővé teszik a kanyarodást, sőt a helyben fordulást is. Az úszótest két oldalára egy-egy ponton csatlakozik, melyek az úszóképességet és a stabilitást növelik.

Nagyfokú mobilitás

A HIDROT UK 8000 mocsárjáró kotrógép a munkaterület megközelítésére több olyan megoldást kínál, melyeket önerőből, saját műszaki megoldásai folytán képes végrehajtani. A módszerek mindegyike más-más terep- ill. vízviszonyok között alkalmas a kotrógép továbbhaladásának biztosítására. Közúti szállítása megfelelő teherbírású trélerrel lehetséges, ami a terpesztett lábakkal megemelt kotrógép alá egyszerűen betolathat. A pontonokat a kotrógép saját gémjének segítségével tudja eltávolítani.

 Műszaki adatok:

Szélesség: 3,95 m
Hosszúság: 14,30 m
Magasság: 3,7 m
Össztömeg: 19,20 t
Merülési mélység pontonokkal: kb. 0,85 m
Maximális gémkinyúlás: 8,16 m
Lábak max. támasz szélessége: 7,56 m
Lábhosszabbítók támaszmélysége: 4,32 m
Úszótest hossza: 8,65 m
Úszótest szélessége pontonokkal: 5,80 m
Úszótest szélessége pontonok nélkül: 2,8 m
Oldalpontok mérete: 3,3*1,5*1,15 m
Max. kotrási mélység: 4,20 m
Gémfordítás szögtartománya: +-110°
Lábak max. támaszmélysége: 2,93 m
Dízelmotor típusa: DEUTZ F 6L 912
Motor névl. teljesítménye: 74 kW
Motor névl. fordulatszáma: 2160 f/perc

 

vissza