Úszó munkagépek Hidrot HV 1500 hínár és nádvágó csónak

Hidrot HV 1500 hínár és nádvágó csónak

Úszó munka-gépek

Hidrot HV 1500 hínár és nádvágó csónak

A HIDROT HV 1500 alkalmas munkaeszköz a károsan elszaporodott növényzet vágására mindenütt, ahol a vízfelület szélessége legalább 2,5 m, mélysége pedig, minimálisan 0,5 m. Gépünk képes a növényeket a vízfelszín alatt 1,5 m mélységig levágni.

Jellemzői, alkalmazási területe:

Úszó munkagépünk kifejlesztésével a különböző vízfolyások, belvízelvezető csatornák, kisebb tavak karbantartási munkái közül az egyik legfontosabb műveletet kívánjuk gépesíteni, megoldani a lágyszárú vízi növényzet vágását és az uszadék partra juttatását. Ezenkívül halastavakban haletetésre is nagyszerűen alkalmazható a berendezés a csónaktestben elhelyezett kb. 1 m3-es műanyag terménytároló segítségével.

A HIDROT HV 1500 alkalmas munkaeszköz a károsan elszaporodott növényzet vágására mindenütt, ahol a vízfelület szélessége legalább 2,5 m, mélysége pedig, minimálisan 0,5 m.
Gépünk képes a növényeket a vízfelszin alatt 1,5 m mélységig levágni.

Munkaeszköz cserével lehetőség van a levágott növényzet összegyűjtésére és alkalmas helyen a vízpartra juttatására.
A terménytároló csónaktestbe helyezése után könnyen és gyorsan lehet a haleledelt a halastóba juttatni.

A hajótest mozgatása hidraulikus hajtású csigával történik, aktív kormányzása pedig a csiga oldalra fordításával valósul meg ami nagy mozgékonyságot és jó manőverező képességet biztosít.
A környezetvédelmi szempontokat a hidraulikus rendszer kialakításánál figyelembe vettük:
A szokásosnál nagyobb biztonsági feltételeket teremtettünk az üzemi nyomások lekorlátozásával, a hidraulikus elemek elszigetelésével, valamint környezetbarát hidraulika olaj használatával.

A munkagép szállítását megkönnyíti az erre a célra tervezett utánfutó, melynek segítségével és megfelelően kiképzett partszakasz igénybevételével megoldható a csónak vízrebocsátása illetve a vízből való kiemelése az utánfutóra szerelt csörlő segítségével. A csörlő hajtása történhet kézzel, illetve a vontató jármű sajátosságaitól függően a csörlőhajtás lehet elektromos vagy hidraulikus is.

Műszaki adatok
Az úszótest hosszúsága: 4160 mm
Szélessége: 1560 mm
Oldalfal magassága: 650 mm
Merülés: kb.300 mm
A teljes hosszúsága munkaeszközökkel: 5120 mm
Össztömeg: 1200 kg
A "T" kaszaszerkezet magassága: 1750 mm
A "T" kaszaszerkezet szélessége: 2180 mm
Terménytároló térfogata: 1 m3
Kezelőszemély: 1-2 fő
Kormányzás: aktív, a csigahajtás fordításával
Motor: Kubota D 722 E háromhengeres, vízhűtéses dízelmotor