Nyári munkagépek CS 1000 cserjeírtó kaszafej

CS 1000 cserjeírtó kaszafej

Munkaeszközök gémszerkezetre

CS 1000 cserjeírtó kaszafej

A CS-1000 cserjetirtó kaszafej bármely Hidrot-gyártmányú rézsűkasza gémszerkezetére felszerelhető. Az egyes rézsűkasza-típusok felfogó szerkezete és meghajtó hidromotorja kismértékben eltérőek. A gém végére történő csatlakozás minden esetben azonos az alapgépen lévő kaszafej csatlakozásával. A vágófej meghajtását az alapgépen lévő hidromotor biztosítja.

Műszaki jellemzők:

Vágószerkezete normál kaszálásra is alkalmas, de elsősorban durva növényzet, valamint az útszélen kinőtt bozótok felaprítására szolgál.

A kaszafej-burkolat profilja - a feladat jellegéből adódóan - eltér a normál kaszafejétől. A nagyobb méretű durvább növényzet beterelése a burkolatba csak úgy lehetséges, ha a kaszafej elülső része nyitott. Ez a megoldás megköveteli, hogy a rotor forgásiránya (előreforgás) ellentétes legyen a normál kaszafej forgásirányához (hátrafelé forgás) képest. Az előreforgás két ok miatt szükséges. Egyrészt azért, hogy a nagy mennyiségű aprítékot a rotor ne felül, a közeli palástlemez alatti szűk résen dolgozza keresztül, hanem maga alatt, a „tarló” felett, ahol tetszőleges távolság tartható. Másrészt a nyitott orrész miatt a hátrafelé forgó rotor által kidobott apríték, és esetleg kövek felfelé szóródása súlyos balesetet okozhatna.
A meghajtó csapágyszerkezet fogadja az alapgép hidromotorját és ékszíjakon keresztül viszi át a hajtást a késtengelyre. Az egyes (főleg régebbi) rézsűkasza-típusokon használt eltérő hidromotorok és a cserjeirtó kaszafej felső ékszíjtárcsája csatlakozását szükség esetén egyeztetjük.

A speciális spirálkiosztású késtengelyen 24 db kopásálló öntött-hőkezelt kivitelű un. nehézkés található. A kés furatában egy (átmérő) 25/(átmérő) 16 mm-es kopóhüvely található, mely 2 db kopótárcsával és 1 db M 16 nagyszilárdságú csavarral kapcsolódik a felfogófülek közé. Felkésezés után a tengely dinamikus kiegyensúlyozásra kerül.

A csapágyazott támgörgőn támaszkodik a kaszafej a talajra. A felfogólemezek állításával két tarlómagasság állítható be (4 cm és 7 cm).

Műszaki adatok:

Késtengely: 2500 f/perc
Névleges vágószélessége: 1000 mm
Aprítható ágátmérő:: 50 mm