Nyári munkagépek AT 50-T nagynyomású csatornatisztító berendezés

AT 50-T nagynyomású csatornatisztító berendezés

Mosóberendezések, víztartályok

AT 50-T nagynyomású csatornatisztító berendezés

eldugult átereszek tisztítása szennyvízhálózat tisztítása  csatornák tisztítása műtárgyak, hidak mosása, akár vegyszeradagolással útburkolatok mosása locsolás
A berendezés egytengelyű utánfutóra szerelt, cserefelépítményes rendszerű. A mosóberendezés önálló alvázzal, 4 db állítható tárolólábbal rendelkezik, így a billanőplatós, egytengelyes mezőgazdasági pótkocsi más feladatokra is felhasználható, nem szükségszerűen a csatornatisztító berendezés része.
 
Műszaki leírás
 
A gép rendeltetése, alkalmazási területe:
A mosóberendezés az utak mentén és az utak alatt elhelyezkedő részben vagy teljesen eltömődött átereszek, vízelvezető csatornák, szennyvízcsatornák, vízfolyások tisztítására, valamint különböző közúti műtárgyak mosására szolgál.
 
A berendezés segítségével könnyen elvégezhető a különböző jelzőtáblák tisztítása (magasan elhelyezett táblák is!) aluljáró, felüljáró műtárgyak mosása, helyi út szennyeződések eltávolítása.
A berendezéssel locsolási feladatok is elláthatók.
 
Felépítése, működése
 A mosóberendezés vázszerkezete a mezőgazdasági vontató platójához kapcsolódik.
A vázszerkezet magába foglalja a nagynyomású dugattyús vízszivattyút, a hidraulikus hajtású tömlődobot a mosó tömlővel, valamint ezek kezelő elemeit. A vízszivattyút az alapgép erőleadó tengelye hajtja meg kardántengely közvetítésével.
A szivattyú tartozéka a nyomásbeállítást is lehetővé tevő biztonsági szelep, nyomásmérő óra, vízszűrő berendezés, mely a fúvókák eltömődését okozó szennyeződést kiszűri a mosóvízből.
 
A tömlődobon felszerelt mosótömlőbe a vízszivattyú forgócsatlakozón keresztül szállítja a mosóvizet. A tömlődob forgatása hidromotoros hajtással történik. A hidromotoros hajtáshoz az energiát a traktor hidraulikus rendszere biztosítja. A hajtás vezérlése a tömlődob mellett elhelyezett kapcsolókar segítségével történik.
 
A mosótömlő végéhez alapkivitelben erős vízsugarat kibocsátó sugárcső, vagy csatornatisztító fej csatlakoztatható. A mosóberendezéshez kézi nagynyomású szórópisztoly is tartozik, mosóhatást növelő folyékony tisztítószer adagolási lehetőséggel. Téli tároláskor a vízszivattyúból és a vízvezeték rendszerből a vizet teljes mértékben le lehet engedni a fagykár elkerülése érdekében.
A berendezés vízellátása az alapgép platóján elhelyezett víztartályból történik.
Az alapgépre szerelt adapter közlekedését a közúti forgalomban az adapterre szerelt fény- és irányjelző berendezések biztosítják, melyek szabványos 7 pólusú villásdugóval csatlakoznak az alapgéphez.
 
Műszaki adatok:
 a mezőgazdasági pótkocsi platójára
szerelt egységbefoglaló mérete
szállítási helyzetben
 2000x3000x1200 mm
 adapter tömege  860 kg
 mosószivattyú teljesítménye  
 max. 98 l/perc
 üzemi nyomás  150 bar
 nyomáshatároló beállított értéke:  150 bar
 fordulatszám  max. 1000/perc
 mosótömlő hossza  50 m
 mosótöltő minősége  2 SN 20 max. 215 bar
 hidromotor munkanyomása  120 bar
 a kézipisztoly tömlő hossza  20 m (tárolódobon)
 víztartály térfogata  3000 liter