Rólunk

A HIDROT Kft. 1994. április 29-én alakult a Vízügyi ágazat átszervezésével. Mint a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Gépüzeme 1978 óta foglalkozott gépgyártással és vízgépészeti, szennyvíz technológiai szerelési munkák kivitelezésével.
Az idők során az utóbbi területeken fokozatosan megszüntettük tevékenységünket, megerősödött viszont az a gépgyártási profil, ami még ma is - az egyre erősődő verseny ellenére is- számos területen piacvezető Magyarországon.
Annak érdekében, hogy ügyfeleink igényeit minél teljesebb körben tudjuk kielégíteni, az eltelt évek alatt a kínálatunk alapját képező saját fejlesztésű termékeink csoporták kiegészítettük számos külföldi parterünk gépeivel. Így kerültek palettánktra a dán Epoke sószórói, az oszták Reform cég önjáró rézsűkaszái, a holland Ecology kaszálógépei, a német Dücker korszerű kaszái, a francia Villeton hóekéi -hogy csak a leegfontosabbakat említsük.

Berendezésinket több területe is megelégedésre használják ügyfeleink:

  • A magyarországi közutakon "úton-útfélen" megtalálhatók gépeink: rézsű- és padkaszák, oszlop- és szalagkorlátmosók, seprőhengerek, asztalt-újrahasznosítók, hóekék, sószórók, stb.
  • Az országos autópálya-hálózat szinte teljes egészének karbantartását segítik az általunk gyártott hazai, vagy forgalmazott külföldi berendezések.
  • Az árvízvédelem töltésein, az öntöző- és belvízvédelmi csatornák partján is igen sok Hidrot-gyártmányú kasza dolgozik.
  • A horgász- és halastavak üzemeltetői a halak életterét csökkentő úszó vízinövényzet eltávolítását végezhetik úszó kaszálócsónakjainkkal, melyik nagyobb testvérei dolgoznak pl. a Tisza-tó öbleiben, vagy a Ferenc-csatornán.
  • Településeink közül egyre több község és város rendelkezik valamilyen Hidrot-berendezéssel, melyik az ápolt, kultúrált környezet, vagy a balesetmentes közlekedés feltételeit biztosítják a közésgek, városok lakóinak.