GINOP_PLUSZ-2.1.1-21-2022-00021.jpg

Kedvezményezett neve: HIDROT Kft.

Projekt megnevezése: Moduláris rendszerű frontkasza termékcsalád fejlesztése a HIDROT Kft-nél

Projekt azonosítószáma: GINOP_PLUSZ-2.1.1-21-2022-00021

Vissza nem térítendő támogatás összege: 340.568.208,- Ft

A finanszírozás típusa: Vissza nem térítendő támogatás

A támogatás mértéke: 64.76 %

A projekt megvalósításának kezdete: 2022.07.01.

A projekt megvalósulásának tervezett határideje: 2024.06.30.

 

A projekt tartalmának rövid bemutatása:

Az újonnan fejlesztendő frontkaszacsaládunk széles körben alkalmazható rézsűk, árkok, vízelvezetések, töltések, útszélek, mezőgazdasági táblaszélek kaszálására, ezért piaci célcsoportunk a kommunális szektorban tevékenykedő településüzemeltető szervezetek, közútkezelő cégek, mezőgazdasági vállalkozások, vízügyi társulatok.

A rézsűk, árkok, töltésoldalak hatékony kaszáláshoz korszerű kaszáló berendezésekre van szükség. Ahhoz, hogy egy gémes kaszáló berendezés kellőképpen hatékony lehessen, biztosítani kell, hogy az eszközhordozó jármű teljesítményét a lehető legnagyobb mértékben kihasználjuk. Ehhez megfelelő teljesítményigényű berendezést kell a hordozó eszközre felszerelni úgy, hogy a gépkezelő megfelelő rálátással rendelkezzen a munkaeszközre. Szeretnénk egy családelv alapján felépülő, modulárisan felépített, a hordozójármű elejére szerelt frontkasza-család kísérleti prototípusait létrehozni.

A hordozóeszközök maximális kihasználhatósága érdekében szeretnénk olyan új konstrukciójú gémszerkezeteket kifejleszteni, amelyek korszerű, nagyszilárdságú acélanyag felhasználásával készült speciális, sokszögprofilú keresztmetszetükkel biztosítják, hogy a tömegcsökkentés eredményeként a lehető legnagyobb gémkinyúlású berendezéseket szerelhessünk a traktorokra. Vizsgálni kívánjuk a gémszerkezet oldalkinyúlásából a traktorok törzsén fellépő csavaró igénybevételt, ezzel együtt a traktorok oldalstabilitását, hogy a járműveket megfelelő merevítéssel és mellsőhíd-kitámasztással egészíthessük ki a hosszútávú biztonságos munkavégzés biztosítása érdekében. E tekintetben szem előtt kívánjuk tartani a kettő ill. három munkaeszköz egyidejű működtethetőségének lehetőségét is.