A HIDROT Kft.  beruházása a GINOP-1.2.8-17-2017-00003 projekt keretében az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alapja és a Magyar Állam támogatásával valósult meg 2018.10.31-én

Célunk a gépparkunk és gyártási technológiánk modernizálása a jelen eszközbeszerzéssel. Új ERP rendszerünket tovább bővítjük, és a gépeket az ERP-be integráljuk. Pályázatunkkal a korábban megkezdett technológiai modernizációnk folytatattuk, a célunk, olyan új eszközök, technológiák bevezetése volt, melyekkel alkalmassá válunk az IPAR 4.0 technológiai követelményeinek megvalósítására.

A pályázat keretében az alábbi eszközöket vásároltuk:  1 db hegesztési füst+kipufogógáz elszívó rendszer, 1 db Porfestő rendszer, 1 db Jungheinrich EJC 112 gyalogkísérletű targonca, 1 db Jungheinrich EFG 115 homlokvillás targonca, 1 db Jungheinrich EJC 110 gyalogkíséretű targonca, Hartford MVH-8 vízszintes CNC 2 palettás megmunkáló központ, 1 db Hartford 5A-65E függőleges CNC 5 tengelyes marógép, 1 db Hartford PBM-135C horizontál CNC Fúró-maró központ és 2 db Fronius Pulse TPS 320i Hegesztőgép.

 

Forgácsoló gépek

Célja a forgácsoló kapacitás bővítése, a megmunkálás hatékonyságának, pontosságának növelése a termelési költségek csökkentése és ebből kifolyólag a versenyképességünk növelése és a piaci pozícióink erősítése. A Hartford PBM-135 C Fúró-maró mű a nagy terjedelmű vázszerkezetek és gémek egy felfogásból történő hatékony és pontos megmunkálására szükséges, a Hartford MVH-8 2 palettás vízszintes tengelyű gép a kész öntvények gazdaságos megmunkálásához. Az öntőformák megmunkáláshoz szükséges az Hartford 5A-65E 5 tengelyes CNC megmunkáló központ.

 

Porfestő üzem

Azért, hogy a piac elvárásainak megfeleljünk és a berendezéseink önköltségét csökkenteni tudjuk, a termékeinket porfestett kivitelben kell elkészítenünk. Nagy hangsúlyt kívánunk fordítani a termelési folyamatok elektronikus nyomon követésére és az alkalmazott technológiák, technológiai paraméterek folyamatos kontrollálására, reprodukálására, archiválására a folyamatok dokumentálására. Célunk a minőség kézben tartása, a humán erőforrás befolyásának minimalizálása, az egyre magasabb minőségi elvárásoknak való megfelelés.

 

Hegesztési füstelszívás

Az egészséges munkahely kialakításáért a lakatos és a hegesztő üzemegységünk légterét a porokat és hegesztési füstgázokat környezetbarát, költséghatékonyan működtethető, távolról felügyelhető és vezérelhető elszívó rendszerrel kívánjuk tisztítani. A berendezés vezérlése PLC-je a  az elszívás optimalizálására, a szűrök tisztítására is felhívja  figyelmet, és az elektrofilterek a leg energia hatékonyabbak.

 

Hegesztőgép

A berendezéseinkbe épített hegesztett szerkezetek egyre inkább korszerű növelt folyáshatárú ötvözött anyagokból készülnek. Ezeket az anyagokat megfelelő minőségben csak korszerű hegesztőgépekkel lehet hegeszteni. Ezek a berendezések hálózatra köthetőek és távolról folyamatosan ellenőrizhető a működésük.

 

Targoncák

A beszerezni kívánt elektromos targoncák feladata a forgácsoló és porfestő üzem kiszolgálása. A jelenlegi targoncáinkkal a kellő tárolási magasság nem érhető el, ehhez két darab targonca, a harmadik a porfestő üzem és a daraboló üzem kiszolgálására kell.

 

A projektre 49,99%-os támogatás keretében 191 994 000 Ft támogatást nyertünk el.

 


 

KÖZBESZERZÉS

Adásvételi szerződés megmunkáló központok, porfestő rendszer, füstelszívó berendezés, targoncák illetve hegesztő gépek szállítása

Közbeszerzédi dokumentáció - gépek, eszközök

Ártáblázat - gépek, eszközök

Iratminták - gépek, eszközök

Regisztrációs adatlap

GINOP_8_3_1_16.jpg

A HIDROT Kft.  infokommunikációs fejlesztése​ a GINOP-3.2.2-8-2-4-16-2017-00242 projekt keretében az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alapja és a Magyar Állam támogatásával valósult meg 2019.04.17-én

A piaci igények gyors és hatékony kielégítéséhez szigorú költséggazdálkodásra és rugalmas irányítási rendszerre van szükség, melyet a korábbi rendszerünk nem tudott biztosítani. A jelenlegi fejlsztésünkkel a meglevő elavult vállalatirányítási rendszerünket olyan korszerű moduláris rendszerre cseréljük,  amellyel kellő gyorsasággal tudunk reagálni a vevőink igényeire.

 

Az új rendszerbe integrálni tudjuk a meglévő tervező rendszerünket, valamint lehetőséget biztosít a későbbiekben bevezetésre kerülő, a gyártási folyamatinkat támagató rendszerekkel történő összekapcsolásra.  Az ERP rendszer hatékony működtetéséhez az informatika rendszerünket is fejlesztjük, új DELL szervert és korszerű munkaállomásokat telepítünk.

 A fejlesztés eredményeként a megrendeléstől a kiszállításig a teljes gyártási folyamatot egy rendszerben tudjuk kezelni.

 Az új rendszer előnyei:

  • Gyorsabban tudunk reagálni az egyedi ajánlatkérésekre
  • Egyszerűbbé válik a termékek árképzése
  • A költségeket hatékonyabban tudjuk nyomon követni
  • A gyártási teveink elkészítési idejét csökkenteni tudjuk
  • A fejlett értékesítési modul segítségével a kereskedelmi részlegünk elemző munkáját tudjuk támogani
  • A vevőszolgálati modul lehetőséget ad a technikai továbblépés számára

A projek 40%-os támogatás keretében valósult meg

ginop_8_3_5_18_d_fekvo_vajojel_nelkuli.jpg

A Hidrot Kft technológiai korszerűsítése a GINOP-8-3-5-18 projekt keretében az Európai Unió Regionális Fejlesztési Alapja és a Magyar Állam támogatásával valósult meg 2019.06.21-én

Hidrot_napelem.jpg

Kedvezményezett neve: HIDROT Kft.

Projekt megnevezése: Moduláris rendszerű frontkasza termékcsalád fejlesztése a HIDROT Kft-nél

Projekt azonosítószáma: GINOP_PLUSZ-2.1.1-21-2022-00021

Vissza nem térítendő támogatás összege: 340.568.208,- Ft

A finanszírozás típusa: Vissza nem térítendő támogatás

A támogatás mértéke: 64.76 %

A projekt megvalósításának kezdete: 2022.07.01.

A projekt megvalósulásának tervezett határideje: 2024.06.30.

 

A projekt tartalmának rövid bemutatása:

Az újonnan fejlesztendő frontkaszacsaládunk széles körben alkalmazható rézsűk, árkok, vízelvezetések, töltések, útszélek, mezőgazdasági táblaszélek kaszálására, ezért piaci célcsoportunk a kommunális szektorban tevékenykedő településüzemeltető szervezetek, közútkezelő cégek, mezőgazdasági vállalkozások, vízügyi társulatok.

A rézsűk, árkok, töltésoldalak hatékony kaszáláshoz korszerű kaszáló berendezésekre van szükség. Ahhoz, hogy egy gémes kaszáló berendezés kellőképpen hatékony lehessen, biztosítani kell, hogy az eszközhordozó jármű teljesítményét a lehető legnagyobb mértékben kihasználjuk. Ehhez megfelelő teljesítményigényű berendezést kell a hordozó eszközre felszerelni úgy, hogy a gépkezelő megfelelő rálátással rendelkezzen a munkaeszközre. Szeretnénk egy családelv alapján felépülő, modulárisan felépített, a hordozójármű elejére szerelt frontkasza-család kísérleti prototípusait létrehozni.

A hordozóeszközök maximális kihasználhatósága érdekében szeretnénk olyan új konstrukciójú gémszerkezeteket kifejleszteni, amelyek korszerű, nagyszilárdságú acélanyag felhasználásával készült speciális, sokszögprofilú keresztmetszetükkel biztosítják, hogy a tömegcsökkentés eredményeként a lehető legnagyobb gémkinyúlású berendezéseket szerelhessünk a traktorokra. Vizsgálni kívánjuk a gémszerkezet oldalkinyúlásából a traktorok törzsén fellépő csavaró igénybevételt, ezzel együtt a traktorok oldalstabilitását, hogy a járműveket megfelelő merevítéssel és mellsőhíd-kitámasztással egészíthessük ki a hosszútávú biztonságos munkavégzés biztosítása érdekében. E tekintetben szem előtt kívánjuk tartani a kettő ill. három munkaeszköz egyidejű működtethetőségének lehetőségét is.