Nyári munkagépek GH-4500

GH-4500

Rézsükaszák traktor hátsó hárompontra

Hárompont függesztésű rézsűkasza kis- és közepes méretű traktorokra

A GH 4500 rézsűkasza útpadkák, út menti árkok, rézsűk kaszálására alkalmas berendezés. Felhasználható rendszeresen kaszált lágyszárú zöldnövényzet aprítására.
Alternáló kasza adapterrel fű rendre kaszálására is alkalmazható.

 

A berendezés alapgép igénye:

Saját tömeg: 2500 kg
min. teljesítmény: 40 kW (~ 54 LE)
hátsó hárompontfügg. berendezés: 2 kat.
hátsó erőleadó tengely: 6 bordás 1 - 3/8 ”
névleges TLT-fordulatszám: 540 min-1
elektromos rendszer: 12 V

 

Műszaki tulajdonságok

 

A berendezés az alapgép 2. kategóriás hátsó hárompontfüggesztő berendezésére függeszthető. gyorskapcsolóval, vagy anélkül percek alatt felszerelhető, ill. onnan eltávolítható.
A rézsűkasza saját hidraulikus rendszerrel működik, meghajtása kardántengellyel történik. A kaszafej tehermentesítése, aktív,állítható a gémkinyúlás függvényében,a gémszerkezet elakadás ellen mechanikusan védett.
A berendezés hidraulikaolaj tartállyal és hűtővel van ellátva.
A berendezésen valamennyi funkció hidraulikus működtetésű.
Működtetése a traktorfülkéből joystickos távműködtetéssel történik.

Műszaki adatok

A berendezés méretei:

hosszúság:   750 mm
szélesség: 2210 mm
magasság: 2265 mm
tömeg feltöltve: 620 kg
kaszálási sebesség: max. 4 km/h
kaszálható távolság a traktor középvonalától  4480 mm
kaszafej munkaszélessége 1000 mm

 

A berendezés függesztése

 

Az adapter kialakításából eredően függesztett berendezésnek minősül.  A rézsűkasza a traktor hátsó hárompontjára a vázon kialakított kapcsolódási pontokkal illeszkedik és csapszegekkel kerül rögzítésre.

A berendezés működése

A berendezés saját kétkörös hidrulikus rendszerrel rendelkezik, melynek meghajtása a traktor hátsó TLT tengelyéről kardántengely segítségével történik. A kardántengellyel meghajtott szivattyúegység biztosítja, egyrészről a rotációs fej energiaellátását, másrészről a gémmozgatási funkciókat.

A kasza alapkivitelben proporcionális rendszerű, az aktuális gémkinyúláshoz jól állítható talajkövetésel ún. „talajkopírozó funkcióval” és „úszó” funkcióval rendelkezik. Ezek a funkciók biztosítják, hogy a kaszafej üzem közben maradéktalanul le tudja követni a talaj egyenetlenségeit menetiányban és menetirányra merőlegesen. E funkció a kezelés szempontjából is ergonómiailag kívánatos, hiszen a talajegyenletlenség- követés igy automatikusan megoldott.