Nyári munkagépek Profi rendzserű rézsűkaszák

Profi rendzserű rézsűkaszák

Rézsükaszák traktor hátsó hárompontra

Profi rendzserű rézsűkaszák

Hárompont függesztésű rézsűkaszák flexibilis gémrendszerrel közepes és nagyméretű traktorokra

A Profi típusú rézsűkaszák útpadkák, út menti árkok, rézsűk kaszálására alkalmas berendezések. A levágandó anyag elsősorban rendszeresen kaszált lágyszárú zöldnövényzet, de megfelelő kialakítású kaszafejjel és késekkel alkalmas kisebb fás szárú növények vágására.  

A berendezés alapgép igénye:

saját tömeg min.: 5000 kg
min. teljesítmény: 58 kW (~ 79 LE)
hátsó hárompontfügg. berendezés: 2 kat.
hátsó erőleadó tengely: 6 bordás 1 - 3/8 ”
névleges TLT-fordulatszám: 540 min-1
elektromos rendszer: 12 V

 

Műszaki adatok

 

A berendezés méretei a kialakítástól függően:

hosszúság 1200 mm
szélesség 2400 mm
magasság 2500 – 2700 mm
tömeg feltöltve 1600 - 1700 kg
kaszálási sebesség: 4-6 km/h
kaszálható távolság a traktor középvonalától 5500-6700 mm
kaszafej munkaszélessége 1200 mm

 

A berendezés működése

 

A „Profi” kaszák kialakításuk révén a traktor hátsó három pont felfüggesztésére könnyen és gyorsan felszerelhetőek. Az adapter felszerelhető bármely olyan eszközhordozóra, amelyen rendelkezésre áll a megfelelő terhelhetőségű hátsó hárompont függesztő berendezés, és tömege, nyomtávolsága a gémszerkezet oldalra kinyújtását lehetővé teszi.
A berendezés összes funkciója hidraulikus működtetésű, melyeket saját hidraulikus rendszerről üzemeltet. A hidraulikus rendszer meghajtása a traktor hátsó kardánkihajtásáról történik.
A „Profi” rendszerű kaszák olyan parallel gémes rendszerrel készülnek, mely egy részről magába ötvözi a tört gémes kaszák előnyét, hogy a kaszafejet normál kaszáláskor a vezető számára előnyös pozícióba előre lehet hozni, ugyanakkor, ha szükséges hátul egyenesen kinyújtható. A parallel gémes rendszer másik jellemzője a nagyfokú flexibilitás, mely könnyű akadálykerülést és optimális szállítási pozíciót biztosít.
Az aprítófej elakadásából következő mechanikai sérüléseket a rézsűkasza gémszerkezetének műszaki kialakítása akadályozza meg.


A rézsűkasza gémszerkezetének kialakítása biztosítja a kaszafej gyors le és felszerelését, valamint lehetővé teszi más munkaeszközök (ágvágó adapter, cserjevágó stb.) gyors felszerelését is. Ennek megfelelően a hidraulikus tömlők menetes gyorscsatlakozókkal kapcsolódnak

Hidraulikus rendszer

A berendezés működtetését kétkörös hidraulikus rendszer biztosítja. Külön rendszerről működik a gémrendszer mozgatása és a kaszahajtás.
A gémrendszer mozgatására kis szállítási teljesítményű fogaskerekes szivattyú, a kaszahajtás működtetésére axiáldugattyús szivattyú és hidromotor szolgál.
A gémrendszer hidraulikus vezérlése joystickkal működtetett proporcionális vezérlőtömbbel illetve történik.
A hidraulikus rendszer üzembiztonságát növeli a termosztáttal vezérelt olajhűtő és az olajtartályra szerelt visszafolyó ági és a vezérlőtömb elé szerelt nyomóági szűrő, mely tartozéka a berendezésnek.
A gémrendszer elakadás elleni védelmét hidraulikus védelem biztosítja.

A kasza alapkivitelben elektro-hidraulikus talajkövetésel és „úszó” funkcióval rendelkezik. Ezek a funkciók biztosítják, hogy a kaszafej üzem közben maradéktalanul le tudja követni a talaj egyenetlenségeit menetirányban és menetirányra merőlegesen. E funkció a kezelés szempontjából is ergonómiailag kívánatos, hiszen a talajegyenletlenség- követés igy automatikusan megoldott.

Talajkövetés

A gépek alaptartozéka az elektromos vezérlésű hidromechanikus aktív talajkövetés, amely lehetővé teszi egyrészt a talajegyenetlenségek automatikus lekövetését, másrészt az akadályok menet közbeni kikerülését.
A főgém emelőhengerének támasztónyomása elektronikus egység segítségével szabályozható, így a kaszafej mindig a potenciométerrel beállított mértékben terheli a talajt, függetlenül a talaj egyenetlenségeitől. Az aktív talajkövetés legnagyobb előnye a hagyományosan alkalmazott hidroakkumulátoros rendszerekkel szemben, hogy a gém kinyúlásától függetlenül a kezelő egy potméter segíségével tudja szabályozni a főgém üzemi nyomását és beállítani a szükséges talajterhelést.

 

Opcionális kiegészítő egység

Torziós keret

A traktor hátsó hárompontjának merevítésére, nagymértékű tehermentesítésére a képen látható torziós keret beépítését javasoljuk.
A torziós keret II. ill. III. kat. hárompontra csatlakozik ø28 mm csapszeggel, szabványos 28,5 mm furatú gallér nélküli gömbcsészébe.
A fellépő csavaró igénybevételt a merev hátsó hídhoz kapcsolódó torziós keret csőtengelye veszi fel.  A terhelést a keret karjai közvetlenül a hátsó hídra adják át. A keretet függőleges irányba a hárompont karjai rögzítik. Az adapter két rögzítő eleme fixen kerül felszerelésre a hátsó hídra. A könnyű szerelhetőség érdekében a keret, ezekhez az elemekhez könnyen oldható csapszegekkel kapcsolódik.