Hírek
Cégünk a Dél-dunántúli Gépipari Klaszter tagja.

A Hidrot Kft. 2016. július elsejétől a Dél-dunántúli Gépipari Klaszter tagjává vált.

olvass tovább >
Hidrot AT 50-T mosóberendezés

Hidrot AT 50-T nagynyomású mosóberendezés átadása Sarkadon

olvass tovább >
Hóekék átadása a Magyar Közút részére

Társaságunk 63 db hóekét ad át a napokban a Magyar Közúnak.

olvass tovább >
Hírlevél

Dücker Una 350

 A Dücker UNA homlokgém univerzálisan használható munkaeszköz, amely az eszközhordozó jármű mellső függesztőlapjára csatlakoztatható. A gémre függesztett munkaeszközzel hatékony munka végezhető úgy a bal oldalon, mint a jármű előtt és jobb oldalon egyaránt. A speciális sínekre épített gémtartó szerkezet oldalirányban 1,6 m mértékben eltolható.

 

 

Műszaki jellezmzők

A Dücker UNA homlokgém univerzálisan használható munkaeszköz, amely az eszközhordozó jármű mellső függesztőlapjára csatlakoztatható. A gémre függesztett munkaeszközzel hatékony munka végezhető úgy a bal oldalon, mint a jármű előtt és jobb oldalon egyaránt. A speciális sínekre épített gémtartó szerkezet oldalirányban 1,6 m mértékben eltolható.

Ennek a kialakításnak köszönhetően a gém és a rászerelt eszköz munka közbeni állítása pl. akadályok kikerülése esetén (vezetőoszlopok, szalagkorlátok, jelzőtáblák, kilométerjelzők stb.) nem szükséges, mert az egész egység eltolásával a munkaeszköz mindig ugyanabban a egész egység eltolásával a munkaeszköz mindig ugyanabban a tehermentesített helyzetben tartható. Ezáltal kényelmesen és biztonságosan végezhető el a feladat.

A nagyszilárdságú acélból készült univerzális homlokgém elakadás esetére mechanikusan és hidraulikusan biztosított. Akadálynak ütközéskor hátrafordul és a munkaeszközt egyidejűleg megemeli. A kikerülés befejeztével automatikusan munkahelyzetbe fordul vissza.

Az UNA 600 esetében a maximális kaszálási távolságot a főgém teleszkópos kialakítása biztosítja.

Úszó állásba kapcsolva a munkaeszköz automatikusan igazodik a terepviszonyokhoz. A gémhez kapcsolt munkaeszközök fokozatmentesen 360°-ban elfordíthatók. Cseréjük a gyorskapcsolós fejnek köszönhetően percek alatt elvégezhető.

A gém végére szerelhető különböző munkaeszközök (kaszafej, burkolattisztító, ág- és gallyvágó, seprőhenger stb.) egész évben biztosíthatják a homlokgém jó kihasználását.

A beépített hidroakkumulátorok csökkentik a kaszafej talajnyomását és biztosítják a mindenkor egyenletes tehermentesítést.

A megfogószerkezet kiegészíthető „Tasttronic”-automatikával, ami a munkaeszközök optimális illesztését végzi el a talajfelszínhez.

Az oldalra nyújtott gém a jármű rugózási rendszerét terheli. Ennek kiküszöbölésére az alvázra torziós keret kerül, ami a fülkéből vezérelve hidraulikus úton elvégzi a rugózás reteszelését.

A mellső kardáncsonkról hajtott nagynyomású hidraulikus szivattyú az alatta elhelyezett olajtartállyal valamint a jól védett, részben energialánccal vezetett tömlőkkel gondoskodnak a biztonságos és védett energiaáramlásról. A munkaeszköz hajtása történhet közvetlenül a jármű teljesítményhidraulikájáról is.

A szériakivitelű elektrohidraulikus vezérlés gondoskodik több funkció akár egyidejű működtetéséről. A kezelőhely ergonómikus kialakítását biztosítja az áttekinthetőség és a kezelőpultok variálható elrendezése.

A gémszerkezet szállítási helyzetben a jármű előtt összecsukva helyezkedik el, nem szükséges tehát a platón támasztószerkezet. Közúti közlekedés közben ezért nem csökkenti a vezető látóterét.

 Műszaki adatok:

Műszaki adat: UNA 350 UNA 500  UNA 600

Maximális kaszálási távolság, kaszafejjel (1300 mm) jobbra-balra:

4500 mm 6000 mm  7300 mm
Maximális vágási távolság, ágvágóval (2000 mm) jobbra-balra: 4700 mm 6100 mm  7400 mm
Vágási magasság ágvágóval ( 2000 mm): 5500 mm 6500 mm  7800 mm
Oldalra eltolhatóság: 1600 mm 1600 mm  1600 mm
Elfordulási szögtart. (hátra!): 210° 210° 210°
Szállítási szélesség: 2400 mm 2400 mm  2500 mm
Szállítási hosszúság:: 1400 mm 1400 mm 1400 mm
Szállítási magasság: 1400 mm Unimog mag. 1400 mm Unimog mag. 1400 mm Unimog mag.
Tömeg: 700 kg 800 kg 950 kg
Munkahelyzet: jobb-közép-bal jobb-közép-bal jobb-közép-bal

  

 

vissza